Hlavní obsah

Kruté mrazy vydrží až do konce ledna

Velmi mrazivé počasí bude pokračovat až do konce ledna, předpovídá Český hydrometeorologický ústav. Začátkem února se počasí vrátí k dlouhodobému průměru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mrazivé počasí v Josefově Dole na Jablonecku.

Článek

V sobotu odpoledne bude převážně jasno, na severu a severovýchodě většinou zataženo nízkou oblačností. Nejvyšší teploty vystoupí na -5 až -1 °C, v noci klesnou na -12 až -17 °C, při nízké oblačnosti na asi -6 °C.

V neděli má být většinou jasno, místy zataženo nízkou oblačností zejména

na jihozápadě Čech. Ojediněle může sněžit. Nejvyšší teploty budou -4 až +1 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem -6 °C a na horách kolem 0 °C.

Další týden musí obyvatelé České republiky počítat s tím, že teploty po celý den téměř nikde nepřekročí nulu, v noci pak klesnou hluboko pod nulu. Na přelomu ledna a února se lehce oteplí, čímž se teploty dostanou jen k dlouhodobému normálu a kolem poloviny února snad i nad dlouhodobý průměr.

Foto: Frank Rumpenhorst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Víkend bude velmi suchý, podobně i následující týden. Přestože v dalších týdnech už se dá čekat více srážek, celkově by mělo být období od 23. ledna do 19. února slabě podprůměrné.

Měsíční výhled nemůže předpovídat konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje spíše celkový charakter počasí. Nepopisuje krátkodobé výkyvy a také nemůže vystihnout regionální odlišnosti počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám