Hlavní obsah

Navštívili jsme Virtuální pokojíček, kde můžete pozorovat velryby nebo procházet vesmír

Novinky, ale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pondělí 16. ledna se v kině Pilotů v Praze 10 otevřel unikátní Virtuální pokojíček, kde se může veřejnost seznámit s virtuální realitou. Štáb Novinek měl příležitost prozkoumat možnosti pokojíčku už před oficiálním otevřením.

Navštívili jsme unikátní Virtuální pokojíčekVideo: Novinky

 
Článek

Samotný Virtuální pokojíček je velký zhruba 3x3 metry, podle zakladatelů projektu to ale bohatě stačí. Vybaven je sluchátky a virtuálními brýlemi, které poskytnou velmi detailní obraz. Pro interakci s virtuálním prostředím se používají senzory a ovladače.

Návštěvník se může přemístit například do vesmíru, kde obchází jednotlivé planety a prohlíží si je. Díky 3D malování lze k planetám dokreslovat další tělesa nebo psát, co vás napadne. Nechybí ani populární střílečka, tentokrát jde o boj se zombie nestvůrami v opuštěné továrně.

„Virtuální pokojíček nebude cílit na rozdíl od některých pražských VR projektů jen na hráče, ale chceme poskytnout unikátní prostředí s korespondující dramaturgií v prostoru Kina Pilotů. Chceme tak nabídnou i aktuální filmový obsah vytvořený právě pro technologii VR. Tím se stáváme prvním prostorem podobného typu v Evropě,” komentuje koncept pokojíčku spolumajitel agentury Brainz Štěpán Kleník.

V pokojíčku si své naleznou tedy nejen technologičtí nadšenci, ale i rodiny s dětmi či senioři a také firmy nebo školy. Virtuální pokojíček je veřejnosti otevřen denně mezi 15:00 a 23:00, včetně víkendů.

Reklama

Výběr článků

Načítám