Hlavní obsah

Část Přerova byla kvůli havárii bez vody

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Pátek třináctého přinesl komplikace stovkám lidí z Přerova, kteří kvůli havárii přišli o dodávku pitné vody. Poruchu na vodovodu zřejmě způsobily mrazivé teploty. Voda netekla v několika čtvrtích, kohoutek byl suchý i v jedné mateřské škole, v nákupním centru a také v tenisové hale. Dělníci pracovali na opravě od pátečního rána, v poledne už byl problém vyřešen.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Opravy komplikuje zmrzlá půda.

Článek

„Byli jsme informováni, že se porucha týká čtyř výškových dvanáctipatrových domů v ulici Sokolská, dále pak celého domu, který je znám pod názvem hokejka. Bez pitné vody je i mateřská škola stojící v této čtvrti a celá obchodní zóna v Lipenské ulici,“ popsal ráno přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

Někteří lidé si ještě stihli po upozornění natočit vodu alespoň do nádob, pro ostatní byla před domy připravena cisterna. Do terénu vyrazili odborníci, kteří měli poruchu odstranit.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Lidé jsou odkázáni na přistavené cisterny.

„Práce nám ale komplikuje zemina, která je zmrzlá až do čtyřiceti centimetrů,“ popsal zásah ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Miroslav Dundálek.

Upřesnil, že konkrétně v Sokolské ulici byla zjištěna porucha na přípojce pro výměníkovou stanici.

Zatímco zaměstnanci Vodovodů a kanalizací pracovali ještě za tmy na opravě sítě v této části Přerova, objevila se ráno porucha i na druhé straně řeky Bečvy. Vodu neměli ani lidé v ulici U tenisu a bez přísunu byla i celá tenisová hala.

Dodávku pitné vody v celém Přerově se vodohospodářům podařilo obnovit krátce před polednem, informoval Právo Dundálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám