Hlavní obsah

Silvestr na horách bude slunečný, jinde se vyjasní až na Nový rok

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr roku i pracovního týdne přinese do České republiky nízkou inverzní oblačnost s ranními mlhami a teplotami jen opatrně překračujícími nulu. Konec roku tak bude slunečný jen na horách. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jestliže ve středu bylo leckde celý den zataženo se srážkami a například v Praze napršelo 19 milimetrů, ve čtvrtek  bychom se měli dočkat nejčastěji jasné či polojasné oblohy. Odpoledne se však budou místy vytvářet mlhy. Denní maxima se dostanou na 1 až 5 stupňů tam, kde bude mlhavo, pouze na -1 až 3 stupně.

V pátek již bude převládat zataženo s nízkou inverzní oblačností, v nížinách bude polojasno již pouze ojediněle, a za sluncem tak bude třeba vyrazit do hor. Ráno budou teploty klesat na -3 až -7 stupňů, přes den se bude rtuť teploměru šplhat k 0 až 4 stupňům.

Zatažená obloha by měla na většině území vydržet i v sobotu. Ráno bude opět mlhavo s teplotami mezi -3 a -7 stupni, odpoledne se budou pohybovat nejčastěji kolem 0.

V neděli bude převažovat jasno či polojasno, ráno ojediněle s mrznoucími mlhami a teplotami mezi -3 a -7 stupni,” uvedla Honsová. V průběhu dne začne počasí od severozápadu ovlivňovat studená fronta. Odpolední maxima se dostanou k 0 až 4 stupňům.

V příštím týdnu bude převažovat oblačno s četnými srážkami, které by měly být od 300 metrů nad mořem sněhové. V pondělí ranní minima klesnou na -2 až -6 stupňů, přes den by měly být teploty mezi -1 a 3 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám