Hlavní obsah

Babiš: Za útok v Berlíně může migrační politika Merkelové

Aktualizováno

Za pondělní útok na berlínském vánočním trhu může podle vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové. Babiš to v úterý napsal na své facebookové stránce.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí a lídr ANO Andrej Babiš

Článek

„Za ten otřesný čin v Berlíně bohužel může migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové. To ona dovolila, aby se migranti dostávali do Německa a celé Evropy v nekontrolovaných vlnách, bez dokladů, a tedy bez znalosti, kdo skutečně jsou,“ napsal Babiš.

Ministr zmínil, že jde už o několikátý útok na „Němce v jejich zemi“. Řešením je podle něj mír v Sýrii a návrat migrantů do jejich domovů. „V Evropě není pro ně místo. Musí počkat v uprchlických táborech v Turecku. Migraci z Afriky zastavit v Libyi a domluvit pro státy, ze kterých prchají, finanční pomoc, aby neodcházeli ze svých domovů,“ uvedl Babiš.

Podle původních informací německá policie po útoku v Berlíně zadržela podezřelého třiadvacetiletého muže z Pákistánu. Později však přiznala, že nejspíš nejde o pachatele a muž byl propuštěn. Útočník, který vjel do davu kamiónem, má na svědomí dvanáct životů.

Reklama

Výběr článků

Načítám