Hlavní obsah

Otužilci si na Vltavě vytvořili české Las Vegas

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Už druhý ročník akce s názvem Otužilecké Las Vegas uspořádali pražští otužilci na pláži u loděnice Slavoj v Praze 4-Hodkovičkách. Hromadné koupání ve Vltavě se konalo ve středu po setmění, kdy plavci díky barevným světlům vytvářeli na hladině světelné efekty.

Otužilci si na Vltavě vytvořili české Las Vegas

 
Článek

„Proč Las Vegas? Tam je také stejně jako tady hodně barevných světel, tak jsme to spojili a těšíme se na to. Loni se nám to osvědčilo. Barevné efekty vypadají na vodě hezky,“ vysvětlil důvod akce předseda České otužilecké unie Vladimír Komárek s tím, že skupinka odvážlivců se skládá z osmi mužů a tří žen a všichni jsou to zkušení otužilci.

Foto: Novinky

Otužilci si na hlavách zapalovali i prskavky.

Nikdo není nemocný

I když jsme v polovině prosince, venkovní teplota je více než příznivá. „Jsou čtyři stupně a voda má tak pět a půl stupně, takže je to v pohodě, mohlo by to být chladnější,“ řekl Novinkám Komárek a dodal, že tentokrát skupina nehodlá plavat žádnou trasu, chtějí se jen ve vodě poveselit a užít si barevná světla.

Po deseti minutách strávených ve studené vodě ale prý nikdo nebude nemocný, naopak. Nejen podle Komárka, ale i podle odborníků má otužování příznivý vliv na lidské zdraví, zvyšuje odolnost organismu a přispívá k dobré náladě.

To potvrdil i jednapadesátiletý otužilec Kamil Procházka. „Otužováním se zabývám už asi 12 let. Jsem mnohem méně nemocný a mám skvělou náladu,“ uvedl. I když je voda studená, tělo si na to podle něj asi po dvou minutách pod hladinou zvykne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám