Hlavní obsah

Babiš se na vlastní žádost sešel se Zemanem, řešili i zákon o střetu zájmů

– Praha
Novinky, zpe, bja

Prezident Miloš Zeman se ve čtvrtek odpoledne sešel s vicepremiérem a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Babiš o schůzku s prezidentem sám požádal, Zemanovi prý chtěl popřát hezké svátky. S prezidentem se bavili mimo jiné o zákonu o střetu zájmů, kterému se přezdívá „Lex Babiš”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš a Miloš Zeman (archivní foto)

Článek

Hrad ani ministerstvo financí jednání dopředu neavizovalo. „Já jsem mu šel popřát hezké svátky,” řekl Babiš s tím, že se jednalo o soukromou schůzku.

„Probrali jsme všechno možné — rozpočet, telefonát s Trumpem, situaci v Itálii,” přiblížil. Došlo i na zákon o střetu zájmů, který nedávno schválila Sněmovna a nyní ho na stůl dostal právě Zeman.

„Řekl jsem panu prezidentovi svoje stanovisko, on má svoji hlavu. Řekl jsem mu, že to je že je to protiústavní zákon, který mi bere práva. Že to je nekorektní, že se mění pravidla v průběhu mého mandátu, že jsem odešel z firmy a postupuju podle zákona o střetu zájmů a že to poškozuje firmy,” popsal Novinkám Babiš.

Zda bude Zeman zákon vetovat, prý Babiš neví. „Říkal, že si nechá předložit analýzy,” uvedl ministr financí.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček schůzku komentoval stroze. „Pan vicepremiér popřál panu prezidentovi k Vánocům a předal dárky,“ sdělil Novinkám Ovčáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám