Hlavní obsah

Víkend nabídne jarní teploty

Novinky, jas

Závěr týdne bude teplý a víkend nabídne jarní teploty, které budou stoupat až k hranici 10 stupňů Celsia. Opětovného ochlazení se dočkáme v úterý, kdy se již teploty budou přes den pohybovat nejčastěji kolem nuly. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Článek

Oteplovat se začne již v průběhu čtvrtka, kdy by se odpolední maxima v Čechách mohla dostat až k 8 stupňům. Na Moravě a ve Slezsku by to mělo být kolem 4 stupňů.

V pátek bude převládat v Čechách nejčastěji polojasno až oblačno, ráno se mohou objevit i mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 10 stupni. Na východě republiky bude oblačnosti více, přičemž v Moravskoslezském kraji může být i zataženo. Odpolední teploty se na Moravě a ve Slezsku dostanou k 6 stupňům.

V sobotu již bude převládat polojasno, v horských oblastech na severu území bude přechodně oblačnosti více. Ranní minima budou klesat na 5 až 1 stupeň, přes den se oteplí na 6 až 10. „V tisíci metrech nad mořem by se měly teploty pohybovat kolem nuly či těsně nad bodem mrazu, takže lyžaři se výrazné oblevy obávat nemusí,” dodala Honsová.

V průběhu neděle začne počasí postupně ovlivňovat přicházející studená fronta, která od severozápadu přinese více oblačnosti i srážky, které by od 600 metrů nad mořem měly být sněhové. Ráno budou teploty klesat ke 4 stupňům až k nule, přes den ještě vystoupají na 5 až 9 stupňů.

K ochlazování bude docházet i v pondělí. Ranní teploty klesnou na 2 až -2 stupně, přes den vyšplhají a 2 až 6 stupňů. V Čechách bude nejčastěji polojasno, na Moravě a ve Slezsku bude více oblačnosti.

V úterý se dočkáme minima oblačnosti a slunečného počasí. Ranní teploty však již budou klesat  k -4 až -8 stupňům, přes den budou kolísat kolem nuly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám