Hlavní obsah

Začátek týdne bude mrazivý, o víkendu se ale výrazně oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek pracovního týdne bude mrazivý. Na Jizerce v Jizerských horách bylo v pondělí naměřeno -19 stupňů, mrazivý den je očekáván na 60 procentech území. Takto studený Mikuláš byl naposledy v roce 2006, o víkendu se ale čeká velký nárůst teplot, které budou dosahovat až deseti stupňů, oteplí se i na horách. V pondělí to řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V krkonošském středisku Špindlerův Mlýn zahájili o víkendu lyžařskou sezónu.

Článek

V pondělí se budou denní teploty pohybovat od -2 do 2 stupňů. Až na 60 procentech je očekáván mrazivý den: na Jizerce bylo ráno naměřeno -19 stupňů, v Karlových Varech -8 a v Praze -5 stupňů. Po rozpuštění mrznoucích mlh, kvůli kterým by měli být na pozoru zejména řidiči, a nízké oblačnosti bude jasný, maximálně polojasný den.

V úterý budou ranní teploty v nížinách mezi -4 až -8 stupni, na horách mezi -10 až -15 stupni. Ráno budou mlhy a místy nízká oblačnost, během dne ale bude jasno až polojasno. Přes den se oteplí na -1 až 3 stupně.

Ve středu budou ranní teploty v rozmezí -3 až -7 stupňů, na horách až -10. Bude jasno až polojasno, na severu převážně oblačno až občasné sněžení, odpolední maxima mezi -1 až 3 stupni.

O víkendu nás čeká obří nárůst teplot
Dagmar Honsová

Ve čtvrtek nastane díky ovlivňování teplé fronty v Čechách teplotní zlom. V nížinách bude déšť nebo smíšené srážky se sněhem, možné budou i srážky mrznoucí. Denní teploty se budou pohybovat od 2 do 6 stupňů, na Moravě však bude zataženo s nízkou oblačností s teplotami kolem nuly, teplá fronta sem dorazí až během noci.

V pátek bude zataženo až oblačno s deštěm i na horách, maximální denní teploty od 5 do 9 stupňů, noční teploty budou od -2 do 2 stupňů.

O víkendu budou potřeba deštníky. Bude zataženo až oblačno, v sobotu bude déšť až na 90 procentech území, také na horách bude trvale a vydatně pršet. V neděli bude déšť na 60 procentech území. Víkendové teploty se vyšplhají na 6 až 10 stupňů Celsia.

„S těmito teplotami se tak o víkendu vrátíme na teplotní průměr listopadu,” dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám