Hlavní obsah

ČSSD ve Zlíně se jednoznačně postavila za Sobotku

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Stejně jako na východě Čech podpořili nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na post předsedy ČSSD i sociální demokraté ve Zlínském kraji. Shodli se na tom na nedělní krajské volební konferenci.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka (archivní snímek)

Článek

„Jeho projev, který byl nezvykle delší, to by bylo slyšet špendlík spadnout, opravdu delegáty oslovil. V dalších debatách mu ta podpora byla přiřknuta a na závěr konference to byla jednoznačná podpora,“ řekla předsedkyně krajské organizace Milena Kovaříková.

Zlínská ČSSD podle ní analyzovala i neúspěch strany v říjnových krajských a senátních volbách. „Kritické hlasy zazněly v rámci volební kampaně na způsob jejího vedení, byly směřovány k centrálnímu volebnímu týmu. Na osobu pana Sobotky prakticky napadlo nic,“ řekla Kovaříková. Ocenila, že Sobotka přijel na krajskou konferenci brzy a mluvil s delegáty.

Na prvního místopředsedu Chovance

„Na post statutárního místopředsedy celorepublikové ČSSD jsme nominovali ministra vnitra Milana Chovance,“ sdělil krajský tajemník ČSSD Zlínského kraje Tomáš Šenkeřík.

Na řadové místopředsedy nominovali sociální demokraté ve Zlínském kraji nynější místopředsedy ČSSD, a to ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou, ministra zahraničí Luboše Zaorálka, Martina Starce odpovědného za hospodaření strany a náměstkyni ministra zdravotnictví Lenku Tesku Arnoštovou.

Reklama

Související články

Válka růží začala, ozývá se z ČSSD

Slovní přestřelky v ČSSD pokračují, šéf strany a premiér Bohuslav Sobotka kritiky rovnou vyzval, ať jdou s ním místo řečí do přímého souboje. A ti mu zase...

V ČSSD se překřikují tři skupiny

Tytam jsou doby, kdy byla ČSSD rozeklaná na dva tábory kolem Michala Haška a předsedy Bohuslava Sobotky. Nyní je skupin uvnitř strany víc. Jednu vytvářejí...

Výběr článků

Načítám