Hlavní obsah

Kdo za Haška? ANO chce do čela Asociace krajů prosadit hejtmanku Vildumetzovou

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí ANO by chtělo, aby příštím šéfem Asociace krajů ČR byla novopečená hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Právu to v úterý potvrdil lídr ANO Andrej Babiš s tím, že se na jméně shodlo předsednictvo ANO. Krajům posledních osm let šéfoval bývalý jihomoravský hejtman soc. dem. Michal Hašek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nově zvolená hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO) na archivním snímku.

Článek

„Předsednictvo hnutí ANO se shodlo, že chce na post předsedkyně Asociace krajů ČR nominovat Janu Vildumetzovou. Paní Vildumetzová je zkušená v komunální politice i veřejné správě. Byla šéfkou Svazu měst a obcí a jako náměstkyně na ministerstvu vnitra měla na starosti státní správu a kraje. Takže je jednoznačnou kandidátkou,” řekl Právu Babiš.

Babiš o tom, že by ANO chtělo šéfa Asociace krajů, už mluvil v rozhovoru pro sobotní Právo. „Když máme šest hejtmanů a ČSSD pět, tak logicky bychom chtěli šéfa Asociace. Sociální demokracie ji vedla už osm let a během té doby si z ní udělala jen další politický nástroj,“ prohlásil.

ANO má celkem pět hejtmanů a pražskou primátorku, ČSSD vede pět krajů. Rozhodující by tak mohly být hlasy zlínského hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL), libereckého hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) a ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM).

Reklama

Související články

Babiš nechce Zimolu v čele asociace krajů

Hnutí ANO bude chtít obsadit post šéfa asociace krajů vlastním kandidátem. Podle lídra Andreje Babiše nepodpoří do čela jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu...

Výběr článků

Načítám