Hlavní obsah

Okamura chce pro SPD alespoň 10 procent, při neúspěchu prý hnutí skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) chce podle předsedy Tomia Okamury získat v příštích sněmovních volbách alespoň deset procent hlasů. Okamura to v sobotu uvedl s tím, že takovýto volební zisk by straně umožnil zapojit se do jednání o podobě kabinetu. SPD v sobotu pořádá celostátní konferenci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura

Článek

"Co se týče sněmovních voleb, očekáváme, že by ten výsledek mohl být mezi osmi a deseti procenty. Je to z toho důvodu, že v době krajských voleb kvůli mediální blokádě a cenzuře od mainstreamových médií značná část občanů ani neznala naše hnutí Svoboda a přímá demokracie. Krajské volby tuto informovanost zásadním způsobem posunuly," řekl Okamura.

Celostátní výsledek SPD v krajských volbách se pohyboval kolem pěti procent, obdobnou podporu přisuzují straně i aktuální průzkumy veřejného mínění.

"Musíme usilovat o dvouciferný výsledek, protože to nám dává velkou šanci být partnerem v koaličních jednáních, a to znamená prosadit náš koaliční program," řekl Okamura.

Pokud neuspějeme, naše hnutí skončí, varoval Okamura

Připomněl, že se SPD podařilo dostat do vládní koalice v Ústeckém kraji, kde do koaliční smlouvy prosadila zákaz přijímání migrantů na území kraje a vytvoření návrhu zákona o přímé volbě a odvolatelnosti starostů a hejtmanů.

Okamura v projevu k delegátům sjezdu uvedl, že sněmovní volby na podzim příštího roku budou pro SPD klíčové. "Je to poslední moment, kdy můžeme čekat důvěru našich občanů. Pokud neuspějeme, tak vyroste v České republice jiná alternativa a naše hnutí skončí," varoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám