Hlavní obsah

Královéhradeckým hejtmanem je Štěpán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hejtmanem Královéhradeckého kraje byl v pondělí zvolen Jiří Štěpán (ČSSD). Koalici vytvořila ČSSD s ODS, Koalicí pro Královéhradecký kraj, Starosty a Východočechy a TOP 09. Vítězné ANO skončilo v opozici.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Královéhradeckým hejtmanem má být lídr ČSSD Jiří Štěpán.

Článek

Koaliční strany, které se dohodly na spolupráci bezprostředně po skončení voleb, mají v zastupitelstvu 24 ze 45 křesel. V opozici je vedle ANO i koalice Pirátů a Strany zelených a SPD-SPO.

Podle koaliční dohody bude prvním náměstkem hejtmana někdejší policejní prezident Martin Červíček (ODS), který bude mít v gesci oblast dopravy. Druhým náměstkem s dohledem na sociální oblast bude Vladimír Derner (Koalice pro Královéhradecký kraj). Školství a kultura připadnou třetí náměstkyni, jíž bude poslankyně Martina Berdychová (Starostové a Východočeši), a zdravotnictví bude mít na starost náměstek Aleš Cabicar (TOP 09).

Foto: David Ryneš, Novinky

Domluvené koalice v krajích

Zbývajícími uvolněnými členy krajské rady budou místostarosta Meziměstí Pavel Hečko (ČSSD), právník Václav Řehoř (ODS), bývalý starosta Hostinného Karel Klíma (Koalice pro Královéhradecký kraj) a Rudolf Cogan (Starostové a Východočeši).

Reklama

Související témata:

Související články

Výsledek voleb v Královéhradeckém kraji

Se ziskem 25,18 procent hlasů se na prvním místě v Královéhradeckém kraji umístilo ANO 2011. Lídrem je Klára Dostálová (ANO). Druhé místo s 13,08 procenty...

Výběr článků

Načítám