Hlavní obsah

Na konci listopadu se oteplí, pak uhodí mráz

Novinky, mif

Teploty během druhé poloviny listopadu by se v České republice měly držet v průměrných hodnotách. S příchodem prosince však rtuť v teploměrech spadne níže, než bývá pro dané období obvyklé. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který byl zveřejněn v sobotu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po chladném 45. týdnu roku 2016 očekáváme v dalších týdnech postupné oteplení. Jak teplotně, tak i srážkově budou nejbližší čtyři týdny mít průměrné hodnoty blízké normálním,“ uvedli meteorologové.

Ti zároveň upozornili, že počítat by lidé měli v druhé polovině listopadu a na začátku prosince s výkyvy. „V průběhu zmiňovaného období nevylučujeme krátkodobé, případně i výraznější změny v charakteru počasí,“ konstatovali meteorologové.

V prosinci se ochladí

Pořádně teplé oblečení bude nutné ze šatníků vytáhnout s příchodem posledního měsíce v roce. „Ze všech čtyř předpovědních týdnů lze očekávat podle průměrné teploty jako nejchladnější čtvrtý týden od 5. do 11. prosince,“ stojí v předpovědi.

Průměrné denní teploty by se měly na konci listopadu pohybovat nad nulou, zkraje prosince pak průměrné teploty klesnou pod bod mrazu.

„Nejvíce srážek by mělo spadnout v příštím týdnu od 14. do 20. 11.,“ uzavřeli meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám