Hlavní obsah

Zeman, Jágr, Klaus, Dalík? Na příštího prezidenta si už můžete vsadit

Novinky, bja
Praha

Ačkoli prezidentské volby by se měly konat až na počátku roku 2018 a lidí, kteří oficiálně oznámili svoji kandidaturu, je pomálu, sázková kancelář Fortuna již vypsala sázky na dalšího prezidenta České republiky. A výběr je vskutku pestrý. Od současného prezidenta Miloše Zemana, přes hokejistu Jaromíra Jágra až po bývalého lobbistu a nynějšího vězně Marka Dalíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v červnu 2016

Článek

Podle kurzů má největší šanci stávající prezident Miloš Zeman. Kdo by si na něj nyní vsadil, získal by necelý dvojnásobek svého vkladu.

Zeman přitom oznámí, zda bude kandidovat, až v březnu 2017. Zatím tedy není jasné, jestli se dalšího klání o Hrad zúčastní.

Podobným favoritem je i textař, producent a bývalý majitel sázkové kanceláře Michal Horáček. Kurz na něj je 3,25.

Foto: Petr Horník, Právo

Lobbista Marek Dalík u pražského vrchního soudu

Dalík na Hrad?

Naopak největší „balík“ by vyhráli ti, kteří by vsadili na Marka Dalíka. Člověk, který by na něj vsadil sto korun, by v případě jeho zvolení získal téměř milión.

Problematické je, že Dalík by měl být v době voleb stále ještě ve výkonu trestu. Proto se nepředpokládá, že by kandidoval.

Druhý nejvyšší kurz má pak předseda strany republikánů Miroslav Sládek. Kdo by na něj vsadil deset korun, vyhrál by rázem více než třicet tisíc.

Zpěvačka Hrušková či lékař Hilšer

Podobné šance na zvolení mají podle Fortuny ještě zpěvačka Jana Yngland Hrušková a lékař Marek Hilšer. Ačkoli oba prohlásili, že se klání o Hrad zúčastní, sázková kancelář zřejmě jejich výhře příliš nevěří, takže na oba je vypsaný kurz 2000.

Mezi další kandidáty, na něž si lidé mohou vsadit, jsou například: hokejista Jaromír Jágr, moderátor Jan Kraus, bývalý senátor Zdeněk Škromach, exprezident Václav Klaus st., bývalý ředitel soukromého gymnázia PORG Václav Klaus ml., ministr kultury Daniel Herman, zpěvák Karel Gott či performer Milan Kohout.

Reklama

Výběr článků

Načítám