Hlavní obsah

A kde je premiér? Sobotka už popáté nepřišel na tiskovou konferenci po jednání vlády

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Musíme být víc vidět, prohlásil po volebním debaklu ČSSD v krajských volbách předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka. K větší mediální sebeprezentaci burcoval také svoje stranické kolegy. Paradoxem je, že právě Sobotka už popáté za sebou chyběl na tiskové konferenci po jednání vlády.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na jednání vlády

Článek

Předseda vlády byl naposledy na tiskovém brífinku po schůzi vlády 5. října, tedy dva dny před krajskými a senátními volbami. Tehdy informoval o zvýšení minimální mzdy.

Od té doby se po schůzi vlády v novinářském atriu ve Strakově akademii neobjevil. Nepřišel ani v pondělí, kdy vláda schválila, že odkoupí a zruší vepřín v Letech a kdy se spekuluje, kterého z ministrů soc. dem. Sobotka vymění.

Mluvčí vlády Martin Ayrer to Novinkám vysvětlit s tím, že na tiskové konference chodí primárně ti členové kabinetu, kteří měli na jednání nějaký bod.

Premiér má nejvyšší účast, hájí mluvčí

„Premiér na tiskové konference chodí, v rámci koaličních partnerů má účast určitě nejvyšší a určitě na tiskové konference bude chodit nadále, pokud bude téma, které bych chtěl premiér k jednání vlády komentovat,“ uvedl Ayrer.

Spekulovat o nějakých vlnách, kdy premiér na tiskové konference chodí a nechodí, nemá podle něj smysl. „To, že teď několikrát nebyl a dal přednost kolegům, vychází z těch témat,“ podotkl mluvčí.

Sobotka v minulosti například mimo jiné komentoval, když vláda projednala zprávu o plnění exportní strategie.

Reklama

Výběr článků

Načítám