Hlavní obsah

Pozor na náledí, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Český meteorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že se v noci na pondělí bude vlivem srážek tvořit náledí. Je pravděpodobné, že se místy bude tvořit i v dalších dnech.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Do České republiky začíná v neděli vlivem studené fronty proudit od západu a severozápadu studený vzduch. Fronta v průběhu dne přinese na většině území občasný déšť nebo přeháňky.

V noci budou srážky ustávat, ale teploty mají klesat pod bod mrazu, takže se místy bude tvořit náledí. „Nejčetnější tvorbu náledí lze očekávat v místech, kde v neděli večer a v první polovině noci na pondělí napadne nový sníh,“ upozornili meteorologové.

To se týká poloh nad 500 metrů, zejména na jihozápadě ČR. „Na jihozápadě Čech a na Českomoravské vrchovině napadne až 5 cm, na Šumavě až 10 cm nového sněhu,“ uvedl ČHMÚ.

Ústav doporučuje, aby chodci i řidiči byli opatrní. Meteorologové nevylučují, že se náledí bude tvořit i v dalších dnech, výstrahu proto případně ještě budou upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám