Hlavní obsah

Nejnižší teploty od konce dubna. Na Šumavě naměřili i pod minus 10 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční ráno bylo zatím nejchladnější z letošního podzimu. Na Šumavě meteorologové zaznamenali dokonce teploty pod -10 stupňů Celsia. Naposledy klesaly teploty podobně nízko koncem dubna.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na některých šumavských stanicích meteorologové poprvé od začátku podzimu zaznamenali den se silným mrazem, kdy minimální teplota klesne pod -10 stupňů Celsia.

„Stanice Kvilda-Perla, Jezerní slať měla -11,3 a Březník -10,7 stupně Celsia. Naposledy takto nízkou nebo nižší teplotu naměřily tyto stanice 29. dubna,” připomněl Český hydrometeorologický ústav.

Tehdy bylo na stanici Kvilda-Perla a Jezerní slať -15,2 stupně Celsia a na Březníku -15,9 stupně.

Nejnižší teploty minimálně od konce dubna meteorologové zaznamenali i na dalších stanicích v České republice.

Teploty se v noci na pátek nejčastěji pohybovaly mezi -1 a -5 stupni, ve druhé polovině noci se ale například v Pardubickém kraji či ve Šluknovském a Frýdlantském výběžku mírně oteplilo a ráno se tam teploty dostaly nad bod mrazu.

Nad nulou se po celou noc udržela teplota pouze na čtyřech stanicích. Ve třech případech se jednalo o stanice v hlavním městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám