Hlavní obsah

Svatý Martin dorazí na bílém koni letos o pár dnů dříve

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné severní proudění přinese v dalších dnech sněhové srážky i do nížin. Do konce týdne bude převládat převážně počasí s velkou oblačností a teplotami do 10 stupňů Celsia. Následně se bude postupně ochlazovat a teploty zůstanou na hodnotách do 5 stupňů. Novinkám to ve čtvrtek sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco ve čtvrtek ráno potrápila řidiče na západě republiky ledovka, v pátek ráno se mohou objevovat mrznoucí mlhy. Převládat bude velká oblačnost s deštěm či přeháňkami, které budou v polohách nad 700 metrů přecházet ve sněžení. Ranní teploty se budou nejčastěji pohybovat mezi 2 a -2 stupni, přes den se rtuť vyšplhá na 5 až 9 stupňů.

V sobotu se dočkáme zatažené oblohy s nízkou oblačností. Srážky by se měly objevovat pouze ojediněle a zejména na severozápadě republiky. Ráno budou teploty klesat na 6 až 2 stupně, přes den se dostanou na 6 až 10.

V neděli bude přes naše území postupovat studená fronta. I nadále bude převládat počasí s velkou oblačností, ranními mlhami a občasným deštěm. V horských polohách se bude jednat o sněžení,“ uvedla Honsová. Odpolední maxima se dostanou na 6 až 10 stupňů, na západě republiky pouze do  5 stupňů.

Oblačné počasí s občasným deštěm a v polohách nad 700 metrů se sněžením očekávají meteorologové v pondělí. Nejvyšší teploty se nedostanou nad 8 stupňů a bude se i nadále ochlazovat.

Ve středu by se sněhová nadílka měla dostat i do nížin, přičemž nejvyšší denní teploty již nepřekročí 5 stupňů Celsia. Svatý Martin, jehož svátek připadá na pátek, tak letos zřejmě na bílém koni dorazí dříve, připomněla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám