Hlavní obsah

Michaela Horáčková: O manželově kandidatuře na prezidenta vím z internetu

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michaela Horáčková Hořejší, manželka prezidentského kandidáta Michala Horáčka, bude svého muže ve volební kampani o úřad hlavy státu plně podporovat, řekla v rozhovoru s novináři. O rozhodnutí svého manžela kandidovat v prezidentských volbách se dozvěděla, když to řekl v pořadu internetové televize DVTV.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michaela Hořejší Horáčková

Článek

Dovedete si představit, jak by se změnil váš život, pokud by se váš manžel stal prezidentem?

Já si to vlastně asi nedokážu představit. Myslím si, že to ani nejde. Jde o to, jít tou cestou a snažit se po ní jít poctivě a neztratit se na ní.

První dáma má také povinnosti. Podporujete svého muže?

První dáma má své povinnosti a může se lecčím zabývat. Já bych manžela v životě od ničeho neodrazovala. Myslím, že je pevně rozhodnutý, a podpořím ho z veškerých svých sil.

Jaká byla vaše reakce, když za vámi přišel a řekl vám, že bude kandidovat na prezidenta?

Já jsem se to vlastně dozvěděla z televize od Martina Veselovského (moderátor DVTV). Tam nastalo první oficiální připuštění této možnosti. Ale samozřejmě jsme se o těchto otázkách jako všichni normální manželé, kteří spolu žijí, bavili. Ale konkrétní vypuštění informace jsem sdílela s dalšími milióny lidmi, kteří se dívali na DVTV.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Textař a skladatel Michal Horáček s manželkou Michaelou

Chtěla byste se více zapojit do kampaně?

Ve chvíli, kdy bude potřeba má účast a podpora a lidé, kteří tomu rozumí, budou mít pocit, že tam budu na svém místě a budu schopná něco přinést, tak se jí zúčastním.

Je něco, čeho se v kampani bojíte?

Jistě přijde spousta okamžiků, které nebudou třeba přímo šťastné. Nicméně to je život. Každá taková cesta může být zesílená ve své intenzitě. Ale nepředstavuji si, že by se stalo něco, co by manželovo rozhodnutí rozkolísalo. Manžel je po mnoho let zvyklý na mediální svět a má v něm své pevné místo. Prokázal i poskytnutými materiály, že se nemusí bát čehokoli, co by pro něj bylo tak zásadní, že by se své kandidatury vzdal.

Vy jste kostymérka a výtvarnice. Změnila byste prostory Pražského hradu?

Já jsem i scénografka. Samozřejmě mám díky svému založení k vytváření interiérů nesmírně blízko a ráda upravuji prostory, které jsou určeny pro život rodiny, aby nám bylo hezky. Ale takhle daleko mé úvahy nesahají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám