Hlavní obsah

Na Krausovu show s Bradym dostala vysílací rada devět stížností

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržela podle slov předsedy Ivana Krejčího k 31. říjnu devět stížností na Show Jana Krause s Jiřím Bradym. Tu vysílala mimořádně minulý čtvrtek večer televize Prima a na úvod v ní vystoupila řada osobností, které mimo jiné kritizovaly politiku prezidenta Miloše Zemana.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Brady

Článek

Čeho se přesně stížnosti týkaly, předseda rady nespecifikoval.

Stanice nejprve aktuální díl vyřadila ze středečního programu. Po kritice a obvinění z cenzury oznámila, že pořad uvede ve čtvrtek večer v upravené verzi.

Prima zdůvodňovala svůj postup nejdříve tím, že produkce pořadu nedodala nový díl včas, což ale produkční pořadu Simona Matásková popřela. Následně televize prohlásila, že pořad neodvysílala kvůli možným sankcím od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) za nevyváženost.

Nakonec byl pořad, který mezitím tvůrci zveřejnili na internetu, odvysílán v neupravené podobě.

Foto: ČSSD

Ivan Krejčí

Osobnosti ve vysílání podpořily v předvečer státního svátku 28. října  pamětníka holocaustu Jiřího Bradyho a ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) ve sporu s Hradem. Brady tvrdí, že byl Hradem osloven s tím, že mu bude uděleno státní vyznamenání, nicméně kvůli setkání Hermana s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou mělo být rozhodnutí přehodnoceno.

Hermana podle jeho slov před setkáním s dalajlamou zrazoval přímo prezident Miloš Zeman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám