Hlavní obsah

Na Hradě se sejdou čtyři nejvyšší ústavní činitelé a ministr zahraničí

– Praha
Novinky, zpe, bja

Prezident Miloš Zeman se v úterý odpoledne sejde s ústavními činiteli a šéfem české diplomacie Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). Hlavním tématem jednání bude zahraniční politika, oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Novinkám řekl, že schůzka byla naplánována několik týdnu dopředu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD)

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman přijme v úterý dne 1. listopadu 2016 ve 14.00 hodin na Pražském hradě ústavní činitele České republiky. Hlavním tématem setkání bude zahraniční politika,“ oznámil mluvčí.

Se Zemanem se sejde premiér Bohuslav Sobotka, šéf dolní komory Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (všichni ČSSD).

Schůzka se uskuteční chvíli poté, co čtyři nejvyšší ústavní vydali prohlášení o Číně. Sklidili za něj vlnu kritiky z řad opozice, ale i od členů vládních stran. Někteří politici prohlášení čtyř označili za vazalské a poníženecké.

Ovčáček podotkl, že setkání se plánuje už dlouho. „Jde o tradiční setkání ústavních činitelů k zahraniční politice, které bylo naplánováno již před několika týdny. Lze předpokládat, že ústavní činitelé zhodnotí aktuální dění z hlediska zahraniční politiky a zaměří se na nadcházející období,“ sdělil Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám