Hlavní obsah

Ve Zlínském kraji podepsali koalici lidovců, ANO, STAN a ODS. Hejtmanem bude Čunek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Ve Zlínském kraji bude vládnout koalice KDU-ČSL, ANO, STAN a ODS, hejtmanem bude krajský lídr lidovců Jiří Čunek. Lidovci obsadí čtyři křesla v radě včetně hejtmana, ANO a STAN po dvou a ODS jedno. Strany v pondělí ve Vsetíně podepsaly memorandum o dohodě na koalici, koaliční smlouva by měla být podepsána za týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čunek (KDU-ČSL)

Článek

Podle memoranda obsadí funkci hejtmana vítězní lidovci. ANO bude mít statutárního náměstka hejtmana, místa dalších dvou náměstků obsadí KDU-ČSL a STAN. V opozici zůstanou sociální demokraté a komunisté, kteří spolu s SPO vládli v kraji minulé čtyři roky. SPO ve volbách propadla a v zastupitelstvu vůbec není.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek krajských voleb ve Zlínském kraji

Lidovci volby vyhráli s 12 mandáty. Kromě nich v zastupitelstvu usedne osm zástupců ANO, šest zastupitelů třetí ČSSD a stejný počet za hnutí STAN, které skončilo čtvrté. Čtyři křesla obsadí KSČM i Svobodní a Soukromníci, tři zástupci ODS a dva za hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám