Hlavní obsah

Na Zlínsku je dohodnuta koalice lidovců s ANO, STAN a ODS

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidovci vyhráli ve Zlínském kraji volby s 12 mandáty. Kromě nich v zastupitelstvu usedne osm zástupců ANO, šest zastupitelů třetí ČSSD a stejný počet za hnutí STAN, které skončilo čtvrté. Čtyři křesla obsadí KSČM i Svobodní a Soukromníci, tři zástupci ODS a dva za hnutí Svoboda a přímá demokracie-Tomio Okamura.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek krajských voleb ve Zlínském kraji

Článek

„Shodli jsme se na širší koalici KDU-ČSL s hnutím ANO, Starosty a nezávislými a ODS s tím, že lidovci se v příští radě vzdali většiny. V radě bude zastoupení

4 : 2 : 2 : 1,“ řekl v neděli senátor a příští hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 29 křesel.

„V pondělí se chystáme podepsat memorandum o spolupráci, samotnou koaliční smlouvu uzavřeme koncem týdne,“ sdělil Čunek. O obsazení pozic náměstků hejtmana není podle Čunka při vyjednávání problém. Radní budou pro výkon funkce uvolněni.

„Neuvolněné budou funkce v čele výborů krajského zastupitelstva, aby se nezatěžoval rozpočet,“ uvedl Čunek.

„Tlačil jsem na dohodu o široké koalici, která rezonuje s přáním voličů a jejich vůlí po změně, a já chci jejich přání naplnit,“ uzavřel Jiří Čunek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám