Hlavní obsah

Babiš je pro, aby ústeckým hejtmanem zůstal komunista Bubeníček

Právo, rsk

Ústecký hejtman Oldřich Bubeníček by mohl dál vést kraj. Ve středu to řekl Právu lídr ANO a ministr financí Andrej Babiš. Podle něj Bubeníček za sebou nemá žádný skandál a pro ANO je důležitější mít dobré zastoupení v radě kraje. Babiš také přiznal, že ho k tomu nutí okolnosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Článek

Babiš na dotaz, zda ANO k ústupku na Ústecku vede strach, že by hnutí mohlo zase zůstat mimo hru jako na Královéhradecku nebo Pardubicku, odpověděl: „Není to strach, ale fakta a informace. Kmotři za ODS na Ústecku pobíhají sem a tam a snaží se krajskou koalici postavit bez nás.“

Podle lídra ANO se jeho hnutí snaží vyjednat velmi silnou pozici v radě. „Na krajích se nedělá politika, kraje jsou průtokáč peněz, a buď hospodaří správně, nebo ve prospěch svých kámošů. A o panu Bubeníčkovi na rozdíl od pana (Michala) Haška nebo pana (Miroslava) Nováka (dosluhující hejtmani ČSSD Jihomoravského a Moravskoslezského kraje – pozn. red.) nikdy nebyla informace, že by zneužíval svoji pozici hejtmana,“ doplnil.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek krajských voleb v Ústeckém kraji

Babiš se ve středu dále ohradil proti slovům předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. „Tvrdí, že moje výroky ovlivnily formování koalic. To je nesmysl, neřekl jsem, že se všude krade. Řekl jsem, že nefunguje zlínská nemocnice, kde byla v úterý policie. Řekl jsem, že nefunguje náchodská nemocnice, kde před pár týdny v bytě hejtmana byla policie. Nekritizoval jsem plošně – hospodaření nemocnic v jižních Čechách jsem naopak chválil,“ dodal lídr ANO.

Související téma:

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).

Reklama

Výběr článků

Načítám