Hlavní obsah

Babiš: Ukázali jsme, že nejsme na jedno použití

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Výsledky krajských a prvního kola senátních voleb je podle ministra financí Andreje Babiše důkazem, že jeho hnutí ANO není na jedno použití. Zároveň zdůraznil, že kraje stejně jako obce, města, ministerstva a stát by měly fungovat jako rodinná firma, ve které se lidé navzájem podporují.

Babiš: Nejsme hnutí na jedno použití Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

„Hlavně poděkovat všem našim voličům i všem lidem, kteří přišli volit. Děkuji všem našim členům, zástupcům, ministrům a kandidátům. Myslím, že to pro nás dopadlo velice dobře, jsme strašně rádi, že lidé neuvěřili různým pomluvám a lžím. Nejsme hnutí na jedno použití a šli jsme do politiky proto, abychom něco udělali pro lidi, ne pro sebe,“ prohlásil Babiš.

Podle něj zafungovala vize ANO, že i kraje by se měly řídit transparentně. „Za posledních osm let regiony dostaly 41 miliard navíc a staly se semeništěm korupce a zneužívání peněz, což si lidé uvědomili,“ dodal.

Lídr ANO se znovu vrátil k myšlence, že by stát a kraje měly fungovat na bázi rodinné firmy, která dbá o své zaměstnance. „Tuto tezi neopustím a lze ji aplikovat na všech úrovních. Pokud si ale někdo plete rodinnou firmu s firmou OKD, tak bych doporučil, aby se informoval, jak to chodí v rodinné firmě,“ dodal.

„ Nechci to počítat na hejtmany”

Nejde o počet hejtmanů, ale o to, aby hnutí ANO sedělo v krajských vládách a kontrolovalo financování a hospodaření regionů. Novinářům to v sobotu vpodvečer v reakci na výsledky voleb řekl lídr ANO Andrej Babiš. Podle něj lidé neuvěřili lživým kampaním o něm a o jeho hnutí.

„Nechci to počítat na hejtmany, určitě preferujeme, aby v krajích byli lidé, kteří jsou slušní. V každé straně jsou takoví lidé. Nemáme žádné direktivy, kraje mají představy o koalicích, bude na nich, jak to vyjednají,“ prohlásil Babiš, který jmenovitě pochválil za financování nemocnic jihočeského hejtmana ČSSD Jiřího Zimolu.

Podle předsedy ANO je prvotní zájem hnutí transparentní hospodaření krajů. „Nemusíme mít za každou cenu hejtmana. Ale je lepší být při tom (krajských vládách) a hlídat ostatní, než být v opozici a mluvit do zdi. Je důležité, aby nové koalice kraje řídily spravedlivě,“ dodal.

Babiš je podle svých slov vděčný lidem, kteří ANO volili a „neuvěřili lžím a kampaním“ obzvlášť ze strany ČSSD. „Říkali o nás, že chceme privatizovat kraje, zatímco si je zprivatizovali sami. Děkuji všem, co přišli volit, vypadá to velice dobře,“ řekl Babiš s tím, že politici musejí občany přesvědčit, že jdou do politiky kvůli nim, nikoli kvůli sobě.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš dorazil do volebního štábu na pražském ChodověVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám