Hlavní obsah

V nížinách zamračeno, na horách sníh. Chladné počasí přetrvá i do příštího týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na horách bude o víkendu vydatně sněžit a teploty spadnou až k minus osmi stupňům Celsia, v nížinách by pak mělo být zataženo s deštěm, předpovídají meteorologové. A podobný ráz počasí by měl vydržet až do poloviny příštího týdne, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Do hor by se měli řidiči pouštět jen se zimní výbavou. Na Lysé hoře je momentálně 20 centimetrů sněhu, v Jeseníkách je 11 centimetrů a na Šumavě intenzívně sněží.

„Sníh hned tak neroztaje. Noční teploty se budu pohybovat v rozmezí -6 až -8 stupňů a následující dny bude stále sněžit,“ uvedla Honsová, podle níž se 5. říjen zapíše do historie nejčasnějšího sněžení v Česku.

Po celé čtvrteční dopoledne bude nad Českem zataženo, odpoledne by mělo oblačnosti ubývat a srážky by měly ustávat. „Noc na pátek bude polojasná a teploty klesnou až na -1 stupeň,“ uvedla Honsová.

pátek ráno by si řidiči měli dát pozor na náledí a mlhu. Ranní teploty by se měly pohybovat v rozmezí 3 až -1 stupeň. Během dne by mělo přibývat oblačnosti s deštěm a na horách bude sněžit. Denní maxima by se měla pohybovat mezi 8 a 12 stupni.

Počasí o víkendu nedozná větších změn. Do Česka bude proudit studený vzduch od severovýchodu. V sobotu bude zataženo s deštěm nebo přeháňkami, na horách bude sněžit. Ranní teploty 5 až 1 stupeň, odpolední 8 až 12 stupňů.

Podobná bude i neděle. Zataženo s velkou oblačností a bude pršet. Ranní teploty 5 až 1 stupeň, odpolední 7 až 11.

„Dosavadní výpočty ukazují, že chladná a deštivá bude i první polovina následujícího pracovního týdne. Denní teploty by se měly pohybovat mezi 8 až 12 stupni,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám