Hlavní obsah

Ještě měsíc. A další měsíc. Uzavírka frekventované Vysočanské nebere konce

– Praha
Novinky, jas

Otevření frekventované pražské Vysočanské ulice, jejíž uzavírka měla skončit v pátek večer, se dále odkládá. Estakáda spojující Prosek a Vysočany je uzavřena od července poté, co se pod vozovkou vytvořil kráter a zbortilo se několik metrů kanalizační stoky. Zprovoznění komunikace je odkládáno opakovaně.

BEZ KOMENTÁŘE: Vysočanská ulice je stále neprůjezdnáVideo: Novinky

 
Článek

Původní odhad uzavírky byl jeden měsíc. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) vyrazily na místě tři těžní šachty a vyhloubily tunel v délce zhruba 15 metrů, ve kterém v hloubce sedmi metrů probíhala sanace stoky. Koncem srpna PVK oznámily, že uzavírka potrvá do konce září kvůli nestabilnímu podloží. [celá zpráva]

Ve čtvrtek mluvčí PVK Tomáš Mrázek Novinkám řekl, že ze strany správce vodovodů bude do pátku problém vyřešen.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vysočanská ulice bude uzavřena minimálně měsíc

O případném alespoň dílčím obnovení provozu nicméně nechtěl spekulovat s tím, že konečné slovo bude mít pražský magistrát. Na ten odkázala i Technická správa komunikací (TSK) s tím, že město je správcem komunikace.

Nejdřív autobusy

Vladimír Řepka z tiskového odboru magistrátu naznačil, že znovuotevření významné komunikace, jejíž uzavírka komplikuje situaci motoristům i dopravnímu podniku, se možná dále protáhne.

Foto: Mapy.cz

Vysočanská ulice bude uzavřena minimálně měsíc

„Investiční akce se ukázala jako složitější, nejde jen o opravu kanalizace a v této chvíli Praha jedná s PVK i TSK. Jakmile bude přijato rozhodnutí o dalším postupu a ve vazbě na ně rozhodnutí o možnostech řešení dopravy, budeme média i veřejnost informovat,” uvedl.

Nejprve by se na estakádu mohly vrátit autobusy. Mluvčí Ropidu Filip Drápal uvedl, že zatím probíhají diskuse, jak by mohl být provoz po estakádě řešen, neboť by se podle všeho jednalo o kyvadlový provoz, čemuž by se musely přizpůsobit i jízdní řády.

Proseckou opravovali téměř tři roky

Obyvatelé Prahy 9 si ještě živě pamatují tři roky trvající rekonstrukci nedaleké Prosecké ulice, kde se opravovaly dva ze sběračů páteřní kanalizační sítě, u nichž rovněž došlo k provalení zdiva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Propadlá silnice v Prosecké ulici

Odborníci tehdy upozornili, že stoky ze 70. let minulého století trpěly technologickými nedostatky a ošizením použitého materiálu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám