Hlavní obsah

Belgická ulice se po opravě zpřístupňuje chodcům. Akáty přežily

Novinky, and

První část oprav pražské Belgické ulice, kde se obyvatelé vzbouřili proti kácení vzrostlých akátů, je u konce. Opravoval se úsek od Lauderovy školy na křižovatce Belgické a Bruselské ulice směrem k Rumunské ulici. Podle vedení hlavního města je kompletní otevření ulice plánováno na podzim příštího roku.

Belgická ulice se po rekonstrukci zpřístupňuje pěšímVideo: Novinky

 
Článek

Cenu celkové rekonstrukce Belgické ulice není možné určit, bude se ale pohybovat v řádech desítek miliónů korun. „Výsledná investice bude sečtena až na konci příštího roku, protože se bude dodělávat ještě druhá část Belgické, od Bruselské směrem k Jana Masaryka," řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Nyní už je ulice bez problému zpřístupněna chodcům a do měsíce proběhne i ji její kolaudace. Autům by se ulice měla otevřít do konce října tohoto roku. Odlehčí to tak provoz na přilehlých komunikacích, jako je Americká ulice a jiné, které jsou teď jako objízdné trasy, dodává Petr Dolínek.

V původních plánech bylo vykácet v ulici alej akátů. Stav poloviny stromů byl v průzkumu TSK Praha označen za havarijní a chtěli tam vysázet stromy nové. Městská část Prahy 2 však z tohoto důvodu odmítla udělit povolení TSK Praha na opravy. S kácením nesouhlasili především obyvatelé, založili iniciativu Belgická žije a více než 1700 lidí podepsalo petici za záchranu stromů. „My jsme přistoupili v rámci možností na změnu projektové dokumentace a výsledek vidíte,” uvedla mluvčí TSK Praha Barbora Lišková.

Foto: Mapy.cz

Opravený úsek v ulici Belgická

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám