Hlavní obsah

Konec září potěší, teploty naposledy vyšplhají nad dvacítku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Typický podzim stále nepřichází. Závěr září by měl přinést neobvykle prosluněné dny s teplotami místy až 24 °C, slibuje Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Profimedia.cz

Počasí láká na kolo.

Článek

„První týden bude teplotně nadprůměrný. Maximální denní teploty se budou pohybovat většinou kolem 20 °C, ve druhé polovině pracovního týdne bude místy až 24 °C. Minimální noční teploty budou kolem 6 °C, postupně kolem 10 °C,” uvedli meteorologové.

V pondělí bude polojasno až skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Přes den teploty vystoupí na 18 až 22 °C, na severu Moravy a ve Slezsku 16 až 19 °C. V úterý opět polojasno až jasno a teploty na stejné úrovni. Ve středu se může přechodně zatáhnout a nejlepší počasí by mělo vyjít na čtvrtek a pátek, kdy se očekává až 24 °C. O víkendu se mohou objevit přeháňky, ale denní teploty se stále mají držet nad dvacítkou.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Nová dřevěná rozhledna za 3,6 miliónu korun na Velkém Javorníku v Beskydech.

První říjnové týdny budou teplotně průměrné. To znamená, že průměrná maximální teplota vzduchu se bude v rámci Česka pohybovat kolem 16 °C, na konci období kolem 13 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 3 °C, zpočátku kolem 6 °C.

Nečeká se ani mnoho srážek, nejvíc by jich mělo spadnout v týdnu od 3. do 9. října.

Dlouhodobý výhled počasí nemůže postihnout odlišnosti počasí v jednotlivých regionech a předpovědět přesné teploty na konkrétní dny. Jde spíše o obecný popis pravděpodobného vývoje počasí.

Anketa

Jak využijete teplé září?
Víkendové výlety
38,3 %
Delší dovolená
5,5 %
Nijak, budu doma
56,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1586 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám