Hlavní obsah

Tropy vydrží i příští týden, vláhový deficit bude pokračovat

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teploty budou i nadále nadprůměrné. Plyne to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na následujících 30 dní. Nejteplejší bude následující týden, kdy meteorologové očekávají silně nadprůměrné teploty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zvolna ochlazovat by se mělo v závěru příštího týdne. Do té doby se budou denní maxima šplhat i přes 30 stupňů Celsia.

„V dalších dvou týdnech (19. září až 2. října) budou teploty klesat, avšak průměrné denní teploty pravděpodobně i v těchto dvou týdnech zůstanou nad dlouhodobými průměry,” uvádí výhled.

První říjnový týden od 3. do 9. října by měl být teplotně spíše průměrný či jen mírně nadprůměrný.

Nedostatek srážek

Příští týden od 12. do 18. září bude srážkově chudý.

„Podle dnešních modelových výstupů atmosféry, se prvních srážek můžeme dočkat během pátku nebo až v sobotu. Do té doby se půda a příroda bude vysušovat,” uvedl v sobotu meteorolog ČHMÚ Jaroslav Rosa.

„V dalších týdnech se úhrny srážek v jednotlivých obdobích mohou lišit, přičemž očekáváme, že naprší průměrné až podprůměrné množství srážek,” uvedli meteorologové, podle nichž bude pokračovat vláhový deficit, a mohou rovněž hrozit požáry.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Mapa podmínek pro vznik požárů pro úterý 13. 9. 2016

Průměrné celodenní teploty se v uvedeném období pohybují mezi 11,5 až 13,5 stupni Celsia. Interval průměrných srážek je 27 až 62 milimetrů.

Anketa

Vyhovují vám v září teploty přes 30 stupňů Celsia?
Ano
40,2 %
Ne
59,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5555 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám