Hlavní obsah

Policii předělal Chovanec, aby se zbavil Šlachty, tvrdí Komárek

Právo, kub
Aktualizováno

Reorganizaci policie má na svědomí ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), chtěl se tak zbavit šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty. S těmito slovy ve čtvrtek přišel před vyšetřovací komisi Poslanecké sněmovny bývalý Šlachtův podřízený Jiří Komárek, který změny v policii kritizuje. Podle Chovance nemluví pravdu.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý detektiv ÚOOZ Jiří Komárek

Článek

Komárkův výslech, který probíhal za zavřenými dveřmi, komise přerušila po několika hodinách s tím, že bude pokračovat příští týden. Bývalý detektiv protimafiánského útvaru Komárek před poslance předstoupil již podruhé. Dohromady již vypovídal přes deset hodin. Novinářům sdělil, že podle jeho informací jsou změny v policii Chovancova práce.

„Jsem přesvědčen, že sloučení proběhlo na pokyn ministra vnitra Chovance,“ řekl. Ministr se podle něj chtěl zbavit Šlachty „v rámci předvolební schizofrenie“. Tím ale prý ochromil činnost ÚOOZ.

Komárek nemluví pravdu, tvrdí Chovanec

„Pan Komárek opět nemluví pravdu a už kvůli tomu čelí jednomu trestnímu oznámení,” reagoval pro Právo Chovanec. „Jsem zvědav, zda je svá slova schopen doložit něčím jiným než drby třetích osob s pochybnou motivací. Tak jak to ostatně už několik týdnů ukazují cílené úniky do médií,” dodal ministr.

Komárek se kvůli reorganizaci dostal do ostrého sporu s policejním prezidentem Tomášem Tuhým, jehož nařkl z „brutálního“ úniku informací z vyšetřování.

Výslechy zdaleka neskončily, kromě dokončení Komárkovy řeči by příští týden měl přijít na řadu mimo jiné také bývalý šéf Bezpečnostní informační služby Jiří Lang.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám