Hlavní obsah

Muž s pistolí v ruce vyhrožoval v Plzni poslanci Valentovi, že ho zastřelí

Právo, pab
Plzeň

Horké chvilky zažil v sobotu večer poslanec Jiří Valenta (KSČM) při soukromé oslavě s přáteli v jedné z plzeňských restaurací. Ke stolu k nim přišel muž, z tašky vytáhl pistoli a politikovi vyhrožoval, že ho zastřelí za jeho komunistické aktivity.

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz

Poslanec Jiří Valenta

Článek

Zbraň s prstem na spoušti mu držel asi půl metru od hlavy. Po minutě si to rozmyslel a Valentovi řekl, že ho stejně zastřelí někdo jiný a odešel. Druhý den se muž sám udal na policii.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování,“ uvedla mluvčí policie Dana Landmanová s tím, že podezřelý byl zadržen.

„Prověřujeme všechny okolnosti případu včetně motivu,“ dodala Landmanová. Není zatím jasné, zda šlo o klasickou střelnou zbraň nebo plynovou pistoli.

Samotného poslance i jeho přátele celá událost šokovala. „Jen jsme čekali, co se bude dít. Na nějaké hrdinské kousky to bylo příliš velké riziko. Kdybychom se ho pokusili odzbrojit, mohl klidně začít střílet. Ta zbraň vypadala velmi reálně,“ řekl Právu Valenta.

„Nebyl to zrovna příjemný pocit. Naštěstí svou výhrůžku neuskutečnil,“ uzavřel Valenta s tím, že o podrobnostech mluvit nesmí, protože podepsal na policii mlčenlivost.

Reklama

Výběr článků

Načítám