Hlavní obsah

Starostové zahájili kampaň spravedlivým rozdáváním melounů

– Praha
Novinky, jas

Další stranou, která zahájila kampaň před říjnovými krajskými a senátními volbami, bylo ve středu hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Happening Melouny spravedlivě měl odkazovat na jasné rozdělování finančních prostředků, které do regionů putují.

Foto: Petr Horník, Právo

Předvolební kampaň Starostů a nezávislých, STAN, na které rozdávali melouny. Petr Gazdík s danou Drábovou rozdávají melouny.

Článek

Na akci kandidáti z pomyslné krabice od vína předávali lidem melouny, čímž chtěli upozornit na korupční kauzy stávajících „oranžovo-rudých koalic”.

Šéf STAN Petr Gazdík  připomněl, že hospodaření krajů je dlouhodobě v deficitu. „Jejich dluh byl vloni 26,4 miliardy korun. Neustále se zadlužují a nezodpovědně rozhazují peníze, my chceme ‚melouny‘ rozdělovat zodpovědně a spravedlivě,“ uvedl s odkazem na kampaň.

„Průhledné a spravedlivé rozdělování krajských prostředků a přesunutí pravomocí do krajů co nejblíže občanům, ořezání přebujelé byrokracie a stop zadlužování krajských samospráv,“ okomentoval priority místopředseda STAN a kandidát na hejtmana ve Středočeském kraji Vít Rakušan.

Foto: Petr Horník, Právo

Předvolební kampaň Starostů a nezávislých

STAN kandiduje ve 13 krajích a chlubí se tím, že na kandidátních listinách figuruje 350 starostů či místostarostů a o posty hejtmanů se ucházejí vesměs lidé se zkušeností s komunální politikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám