Hlavní obsah

U Brna zacpala auta návštěvníků závodů D1

Právo, vtk

Déšť podstatně zkomplikoval dopravu na dálnici D1 u Brna, a také v okolí tamního Masarykova okruhu, kde v neděli vrcholí velká cena motocyklů. Většina parkovišť u závodní dráhy je na pokosených loukách. Ráno byly ale značně rozmoklé. Na dálnici, která je jednou z příjezdových tras k okruhu, se náhle vytvořila desetikilometrová fronta aut.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policie upozorňovala řidiče na to, že mají sjíždět na exitu 190 a přes kruhový objezd Veselka parkovat na staré dálnici. Ilustrační foto

Článek

„Řidiče vyzýváme k maximální opatrnosti. Problémy mohou přetrvávat až do večera, kdy budou zástupy návštěvníků závodů zase odjíždět,“ řekl Právu mluvčí policie Pavel Šváb.

Zdůraznil, že návštěvníci mohou vzhledem k počasí parkovat svá auta na tzv. Staré dálnici. Podle policie tam bylo kolem dnešního poledne ještě dost volných míst pro vozidla.

Na složitou dopravní situaci, která si ale nevyžádala žádnou zásadnější nehodu, okamžitě zareagoval Dopravní podnik města Brna. Zřídil další autobusovou linku, která návštěvníky vozí na okruh. Tento nový spoj jezdí mezi Starou dálnicí a nedalekým závodištěm.

Dopravní podnik vyčlenil na přepravu cestujících na okruh 60 autobusů. Vzhledem k dešti a dopravním potížím jich musel vyslat do terénu o 20 více. Motocyklová velká cena je zatěžkávací zkouškou pro brněnské policisty i dopraváky, a to kvůli velkému zájmu veřejnosti o tuto akci.

V sobotu večer parkovalo u okruhu 7500 osobních aut, 2800 motocyklů, 190 karavanů a 39 autobusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám