Hlavní obsah

Světové motorky v Brně pojedou za přísného policejního dohledu

Právo, mh

S ještě většími komplikacemi, než způsobují opravy na D 1, musejí od čtvrtka počítat řidiči v okolí brněnského automotodromu. O víkendu se tam totiž pojede světový šampionát motocyklů Grand Prix ČR. Motorizovaní návštěvníci se musí řídit především pokyny pořadatelů, policistů či strážníků.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Brno patří v těchto dnech každoročně závodům motocyklové Velké ceny.

Článek

Situaci na příjezdu k závodišti, popřípadě do kempů v okolí a především nedělní odjezd zkomplikují mj. omezení na D 1, uvedl Miroslav Machát z krajského ředitelství policie v Brně.

Kvůli bezpečnostní situaci v Evropě i vzhledem k faktu, že v ČR stále platí první stupeň ochrany proti terorismu, musejí návštěvníci poprvé počítat i s osobními kontrolami za asistence policistů. Nasazeni budou policejní specialisté na vyhledávání výbušnin včetně psů.

Policie bude důsledně kontrolovat nejen řidiče motocyklů, aby zabránila případným krádežím motorek, na výpadovkách mohou očekávat kontroly i dodávky či auta s krytými přívěsy.

Za úspěch bychom považovali celkem 50 tisíc prodaných vstupenek
Petr Vokřál, primátor Brna

Podle pořadatele, kterým je nově Spolek pro pořádání GP ČR, jehož členy jsou město Brno, Jihomoravský kraj a Automotodrom jako servisní organizace, je předprodej vstupenek úspěšný.

„Už je prodáno asi 35 tisíc vstupenek, nyní záleží na počtu lidí, kteří na závody přijedou a lístky si koupí na místě. Za úspěch bychom považovali celkem 50 tisíc prodaných vstupenek,“ uvedl za spolek primátor Brna Petr Vokřál (ANO). Z komerčního hlediska by případná ztráta, jejíž krytí stát garantuje, neměla být vyšší než 30 miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám