Hlavní obsah

Božské Rio: Boj o bronz se změní na bitvu nervů, myslí si tenistka Klára Koukalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen českého tenisu o zlaté medaili z Rio de Janeira se sice rozpadl, ale šance na bronz stále máme, je přesvědčena tenistka Klára Koukalová, která byla v sobotu hostem pořadu Božské Rio vysílaném na webu Sport.cz. Předpovídá, že nadcházející souboje se promění spíš v bitvu nervů než tenisovou hru.

Božské Rio: Boj o bronz se změní na bitvu nervů, myslí si tenistka Klára KoukalováVideo: Sport.cz

 
Článek

„Čekala jsem, že Petra vyhraje. Nechybělo málo a mohla vyhrát. Je to obrovská škoda,” řekla Koukalová k páteční prohře Petry Kvitové s  Portoričankou Puigovou.

V nadcházejícím souboji dvou českých párů si netroufla tipovat vítěze. „Nedá se to předpovídat. Všichni se navzájem znají, bude to spíše hra nervů než tenisová bitva,” dodala.

Čeští atleti

V Brazílii již odstartovaly první atletické disciplíny. Desetibojař Marek Lukáš pochválil průběžné pořadí dvou českých sedmibojařek Kateřiny Cechové a Elišky Klučinové. Ty se zatím drží na 15. a 21. místě.

„Myslím, že holky začaly slušně, na první den je to solidní umístění,” chválil Lukáš. U Cejchové vidí její nejsilnější disciplínu v překážkách. Klučinová, která se před olympiádou potýkala s několika zdravotními problémy, má zase podle Lukáše největší šance ve skoku do výšky a do dálky.

Slova došla i na dopingovou kauzu ruských sportovců. „Myslím, že to určitě zanechá v atletickém světě nějaké stopy,” řekl Lukáš.

Trap a skeet

Dalším hostem pořadu Božské Rio byl mistr Evropy, střelec Jan Sychra. Výkony Libuše Jahodové a Filipa Nepejchala hodnotil kladně. Vzhledem k jejich mladému věku a jejich první účasti na sportovních hrách mohou podle jeho slov jen překvapit.

Sychra také vysvětloval rozdíl mezi skeetem a trapem ve střelbě a předvedl svou pušku, která vyjde přibližně na čtvrt miliónu korun. Sychra se letos do Ria neprobojoval, a rozhodl se ukončit ve svých 47 letech kariéru.

Úspěchy nejen v Riu

Golf se letos po více než sto letech objevil znovu na sportovních hrách. Excelovat se v něm rozhodli i čeští herci, ovšem trochu jiným způsobem. David Suchařípa a Pavel Nečas se snaží o zápis do české golfové historie - chtějí za 80 dní zahrát golf na všech hřištích v České republice, těch je celkem 105.

O golfu v pořadu promluvil také architekt golfových hřišť Jiří Velder. Ten jich 13 vybudoval a přes sto projektoval.

Naopak o vodním sportu, jachtingu, promluvil herec Martin Trnavský. Ten se stal mistrem republiky v dorostu a v roce 1992 bojoval v nominaci na olympiádu. V současné době se jachtingu věnuje pouze rekreačně společně se svou partnerkou Barborou Munzarovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám