Hlavní obsah

Božské Rio představí basketbal, cyklistiku i lukostřelbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Server Sport.cz pokračuje ve vysílání studia Božské Rio. Každý den od 9:00 informuje o všem, co se týká Ria de Janeira, Brazílie, sportu a hvězd. Mezi hosty sobotního studia se objeví basketbalový trenér Michal Ježdík nebo plavec Jan Šefl.

Upoutávka na Božské RioVideo: Sport.cz

 
Článek

Hosté moderátora sobotního vysílání Radka Šilhana se budou věnovat slavnostnímu zahájení, včetně zapálení ohně, a některým ze sportů – basketbalu, plavání nebo cyklistice.

Slavnostní ceremoniál okomentuje milovník sportu a autor her se sportovní tématikou, scénárista Petr Kolečko.

Basketbalové klání na hrách a sílu amerického týmu posléze popíše bývalý reprezentant a trenér tohoto sportu Michal Ježdík.

Hostem bude i český reprezentant v plavání Jan Šefl.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Oheň na stadionu Maracaná zapálil vytrvalec Vanderlei Cordeiro de Lima. Zahájení her se budou věnovat hosté ve studiu Božského Ria.

Cyklistiku na olympiádě posléze přiblíží sportovní lékař Jiří Dostál. Rozebere jak samotná kola, tak šance jednotlivých cyklistů. Závod začne už v sobotu v půl třetí odpoledne středoevropského času.

Už v pátek začala v Riu soutěž lukostřelců, v níž padl i světový rekord, vytvořil ho Korejec Kim U-čin. Se 72 šípy nastřílel 700 bodů. Jak je tento sport náročný, ukáže na vlastní kůži reportérka Novinek Aneta Lednová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám