Hlavní obsah

Od příštího roku vznikne finanční policie. Centrála funguje, libuje si Chovanec

Novinky, zpe
Praha

V rámci nové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) vznikne od začátku příštího roku finanční policie. Ve čtvrtek to oznámil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Šéf vnitra také uvedl, že Národní centrála, která se vytvořila v rámci sporné reorganizace policie, funguje dobře a masivní odchod policistů nenastal.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Článek

„Shodli jsme se na vytvoření finanční policie od 1. ledna příštího roku,“ řekl Chovanec. Finanční policie bude součástí NCOZ, které šéfuje Michal Mazánek.

„Finanční policie vznikne rozdělením současné sekce závažné hospodářské trestné činnosti, po dohodě s celníky se bude zabývat čistě daněmi,“ popsal Mazánek.

V Česku už funguje speciální tým daňové Kobry, která se věnuje především zajišťování výnosů z trestné činnosti.

Černá proroctví se nenaplnila, tvrdí Chovanec

Chovanec také ve čtvrtek uvedl, že NCOZ funguje bez problémů. „Zatím evidujeme pět odchodů policistů, většinou jsou to policisté z bývalého protimafiánského útvaru,“ komentoval ministr vnitra.

„Nenaplnila se žádná černá proroctví našich politických soupeřů, že budou následovat masivní odchody,“ dodal.

Související téma:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec při rozhovoru pro deník Právo.

Národní centrála začala fungovat 1. srpna, kdy se v rámci reorganizace policie sloučil protimafiánský a protikorupční útvar. Proti reformě vystupoval především lídr hnutí ANO Andrej Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám