Hlavní obsah

Děti z příměstského tábora skončily v nemocnici, zvracely a měly průjem

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Třicet šest lidí z příměstského tábora v Jindřichově Hradci muselo být ve středu se střevními potížemi hospitalizováno v nemocnici. Většinou se jednalo o děti, tři pacienti byli dospělí. Zvracení a průjem měli pravděpodobně z toxinů v jídle. Právu to potvrdil ředitel jindřichohradecké nemocnice Miroslav Janovský.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Pacienty přivezli záchranáři do nemocnice ve středu odpoledne, 17 jich v ní zůstalo do dnešního rána, jeden bude hospitalizován zřejmě do pátku. Ostatní zdravotníci propustili ve středu,“ konstatoval Janovský.

Ani jeden nebyl v bezprostředním ohrožení života, ale více než tři desítky pacientů znamenaly nápor pro příjem i lůžkovou část nemocnice. „Myslím, že jsme to zvládli. Všichni hospitalizovaní dostali infuze a lékaři potom podle stavu jednotlivců rozhodovali o tom, kdy je propustí domů,“ doplnil Janovský.

Případem otravy se zabývají i jindřichohradečtí policisté. „Příměstský tábor po středeční události ukončil provoz. Nyní spolupracujeme s krajskou hygienickou stanicí, která zjišťuje příčiny otravy,“ uvedla mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Tábor byl přímo v Jindřichově Hradci a děti v něm trávily všední dny od rána do odpoledne, na noc se vracely domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám