Hlavní obsah

Na policejní stanici v Sydney neútočil Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Australská média minulý týden mylně informovala o tom, že na policejní stanici v Sydney zaútočil český občan, sdělila v pondělí mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Foto: AAP/Sam Mooy, Reuters

Policistka u útočníkova auta. Snímek z 21. července 2016

Článek

Jednašedesátiletý muž, který byl označen za Čecha, je podle informací ministerstva majitelem australského a ukrajinského pasu.

"Naše zastupitelské úřady zjistily, že to nebyl český občan, jak uváděla australská média. Dotyčný měl dvě občanství – ukrajinské a australské," uvedla Valentová k případu, který se stal minulý týden ve čtvrtek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útočník v Austrálii zapálil auto a vjel do policejní staniceVideo: AP

Údajně český občan Peter Zhurawel podle zpráv z Austrálie zapálil svůj automobil a pokusil se s ním vjet do strážnice, uvízl však ve vjezdu do policejních garáží. Útočník utrpěl vážné popáleniny. Místní úřady vyloučily souvislost s terorismem. Muž prý v minulosti trpěl psychickými problémy.

Valentová řekla, že chybnou informaci o původu útočníka dementovala i australská média, která s ní původně přišla. [celá zpráva]

Muž bude podle jejího vyjádření souzen jako australský občan.

Reklama

Výběr článků

Načítám