Hlavní obsah

Klaus přijel do Lán za Zemanem i s manželkou Livií

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány
Aktualizováno

Ještě před schůzkou s aktéry ohledně reformy policie přijal v pondělí prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech bývalou hlavu státu Václava Klause s manželkou Livií. Oslavili spolu Klausovy 75. narozeniny. Exprezident od Zemana dostal knihu výroků bývalého britského premiéra Winstona Churchilla. Novinkám to řekl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

BEZ KOMENTÁŘE: Zeman pozval Klause do LánVideo: Barbora Zpěváčková, Novinky

 
Článek

Klaus oslaví pětasedmdesáté narozeniny 19. června. „Pan prezident pozval Václava Klause do Lán u příležitosti významného životního jubilea. Po přivítání před nově opraveným palmovým skleníkem následoval slavnostní oběd podávaný na počest oslavence. Nechyběl narozeninový dort,“ sdělil Novinkám Ovčáček.

Zeman svému předchůdci daroval knihu výroků, citátu a bonmotů Winstona Churchilla. „Je to náš společný hrdina,“ komentoval Zeman.

Bývalá hlava státu si z Lán odvezla také arménský koňak, lánský med a jahody.

„Pan prezident Klaus plánuje větší oslavu přímo v den svých narozenin tuto neděli. Ale toto milé pozvání prezidenta Zemana rád přijal i s manželkou Livií,” řekl Novinkám Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Související témata:

Foto: Novinky
Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Prezident Zeman má v pondělí odpoledne na zámku ještě schůzku s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD), policejním prezidentem Tomášem Tuhým a šéfem státní kasy Andrejem Babišem (ANO). Chce s nimi jednat ohledně reformy policie, která rozklížila vládní koalici. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám