Hlavní obsah

Přichází letní počasí bez extrémů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medardovský týden přinese ve své první polovině méně oblačnosti a teploty šplhající až k 27 stupňům Celsia. Později začne přibývat oblačnosti a objeví se i přeháňky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Počasí v České republice bude zpočátku týdne ovlivňovat chladnější a sušší vzduch od severu.

V pondělí by mělo převládat jasno či polojasno. Odpoledne se na jihozápadě objeví přeháňky a případně i bouřky. Srážkové úhrny by se nicméně měly pohybovat do 10 milimetrů. Odpolední maxima se vyšplhají na 19 až 23 stupňů Celsia.

V úterý bude pokračovat počasí s minimem oblačnosti. Ráno budou teploty klesat k 12 až 8 stupňům, odpoledne se dostanou na 22 až 26 stupňů.

Ve středu bude zpočátku dne opět polojasno či skoro jasno. Odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti a objeví se i přeháňky a bouřky,” konstatovala Honsová. Ranní minima klesnou na 12 až 8 stupňů, v horských oblastech při vyjasnění mohou klesat až ke 3 stupňům. Odpolední maxima vystoupají na 23 až 27 stupňů.

Od čtvrtka bude dále přibývat oblačnosti. Meteorologové očekávají přeháňky, které místy mohou doplnit i bouřky. Ranní minima klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den se dostanou na 20 až 24 stupňů.

Oblačné počasí s přeháňkami by mělo převládat i v pátek. Minimální teploty se budou pohybovat v intervalu 13 až 9 stupňů, přes den by mělo být mezi 18 a 22 stupni.

Výhled na víkend slibuje v sobotu polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. V neděli by pak mělo převládat zataženo s deštěm, eventuálně přeháňkami či bouřkami. Odpolední maxima by se po oba dny měly pohybovat mezi 19 a 23 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám