Hlavní obsah

Plánované uzavírky silnic na novém portálu ŘSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O plánovaných uzavírkách se řidiči dozvědí na novém webu, který v úterý představilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Podle šéfa ŘSD Jana Kroupy portál shromažďuje záměry jeho organizace i krajů nebo správ údržby silnic. Nemělo by se tak stávat, že kvůli souběhu uzavírek bude někde zbytečně kolabovat doprava.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Portál informuje o plánovaných uzavírkách tak, aby se jim lidé mohli případně vyhnout a zvolili jinou trasu.

"Uvádí číslo komunikace, název akce a předpoklad, kdy by se uzavírka měla realizovat," uvedl Kroupa. Podle něj se po domluvě s krajem daří plánované rekonstrukce koordinovat.

Web je pro různé účely.

"Slouží pro plánování státní správě, policii nebo firmám, které se zabývají autodopravou a zásobováním. Může na něj ale nahlédnout i široká veřejnost. Pokud někdo pojede po dálnici D1, je možné zavolat na naše call-centrum 800 280 281, kde pracovníci budou volajícího informovat o tom, co se děje na dálnici. V případě nehody poskytnou radu, jak při jízdě postupovat," dodal Kroupa.

Reklama

Výběr článků

Načítám