Hlavní obsah

Červen přinese letní počasí, o srážky se postarají zejména bouřky

• Aktualizováno
Novinky, jas

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teploty i srážky odpovídající dlouhodobým průměrům. Více by mělo pršet v nadcházejícím týdnu, který bude rovněž teplotně slabě nadprůměrný. Srážky se budou vyskytovat zejména formou přeháněk a bouřek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Nejbližší týden od 30. května do 6. června bude teplotně slabě nadprůměrný, v dalších třech týdnech předpokládáme teploty nejpravděpodobněji průměrné,” uvádějí meteorologové.

„Srážkově předpokládáme období od 30. května do 26. června jako celek průměrné,” uvádí výhled. „Očekáváme, že na celkovém úhrnu srážek budou mít hlavní podíl srážky konvektivního charakteru (přeháňky, bouřky),” upřesnili meteorologové.

Bouřky se budou vyskytovat i během probíhajícího víkendu. ČHMÚ v této souvislosti vydal výstrahu před silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, přívalové srážky a poryvy větru. [celá zpráva]

V úvodu příštího týdne by mělo převládat oblačné počasí s přeháňkami, ojedinělými bouřkami a nejvyššími teplotami kolem 23 stupňů.

Interval průměrných teplot se v období od 30. května do 26. června pohybuje od 14,7 do 16,7 stupně Celsia, interval srážek mezi 55 a 90 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám