Hlavní obsah

Koblihy jsou důležitější, shoda Sobotky se Sobotkou. Opozice si utahuje z koaličního jednání

Novinky, zpe
Praha

Koaliční schůzka na usmířenou, kterou na pátek ráno svolal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), se konala bez dvou lídrů koaličních stran. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš je na návštěvě Uherského Hradiště a šéf lidovců Pavel Bělobrádek jel pracovně do Bruselu. Bez povšimnutí to nenechala pravicová opozice. „Koblihy jsou důležitější,“ prohlásil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve Sněmovně na archivním snímku

Článek

Sociální demokracie, lidovci a ANO se shodli, že v pondělí vláda schválí nový protikuřácký zákon a předloží ho Sněmovně. [celá zpráva]

„Dalo se čekat, že vláda zákon předloží znovu. Mě by spíš zajímalo, jestli už v pondělí Andrej Babiš přijde, nebo bude mít zase nějaký neodkladný program s rozdáváním koblih. Dnes, pokud vím, byly ty koblihy důležitější,“ podotkl Kalousek s narážkou na Babišovu předvolební taktiku.

Rýpla si i ODS. „Na koaliční radu nedorazili dva ze tří předsedů stran. Jednání to bylo asi jednoduché a přineslo nepochybně shodu premiéra Sobotky s premiérem Sobotkou. To není koaliční rada, ale koaliční fraška,” komentoval šéf občanských demokratů Petr Fiala.

Premiér Babišovu neúčast nekomentoval

Sobotka na dotaz Novinek, zda mu nevadila nepřítomnost obou předsedů, odpověděl: „Lze pochopit, že pan Bělobrádek měl jednání v Bruselu. Já jsem to jednání svolat musel, protože jsem myslel, že ta věc nesnese odkladu. Bylo nutné se sejít před pondělním jednáním vlády, aby byl jasný pokyn pro pana Němečka.”

Babišovu neúčast nechal bez komentáře.

Výběr článků

Načítám