Hlavní obsah

V týdnu naměříme letní teploty, po ledových mužích se ochladí

Novinky, zpe
Praha

Během pracovního týdne si budeme užívat příjemné teploty kolem 24 stupňů Celsia, někde naměříme i letních 25. Rapidní ochlazení přijde až o víkendu po ledových mužích. Na vrcholcích hor by dokonce mohlo v neděli sněžit. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí, úterý i ve středu se počasí ponese v podobném duchu. „Na začátku týdne k nám bude pronikat teplý vzduch od jihu. Rána budou jasná, dopoledne polojasná, odpoledne se bude vytvářet kupovitá oblačnost,“ uvedla Honsová.

Při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle, tedy na 30 procentech území, objevit dešťové přeháňky.

Během prvních tří pracovních dnů se budou odpolední teploty pohybovat kolem 20 až 24 stupňů Celsia. V nejnižších polohách můžeme ojediněle naměřit i letní pětadvacítku. Příjemná budou i rána s teplotami 10 až 6 stupňů.

Ochladí se po ledových mužích

Ve čtvrtek, kdy má svátek první z ledových mužů Pankrác, nás sice mrazíky nečekají, zato budeme potřebovat deštníky.

„Čtvrteční ráno bude jasné, ale postupně bude přibývat oblačnosti a místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle bouřky,“ sdělila meteoroložka. Ranní minima budou 12 až 8 stupňů, odpoledne se teploty vyšplhají na 19 až 23 stupňů.

Deštník se bude hodit i v pátek, kdy bude z celého pracovního týdne nejvíce srážek. „Přes naše území přejde tlaková níže. Bude zataženo až oblačno, postupně od západu na většině území s deštěm nebo s přeháňkami. Ojediněle se mohou objevit bouřky,“ řekla Honsová.

Rtuť teploměru se bude ráno pohybovat mezi 14 až 10, odpoledne mezi 18 a 22 stupni.

V sobotu nás čeká proměnlivá oblačnost a občasné dešťové přeháňky. V ranních minimech budou teploty kolem 12 až 8 stupňů Celsia, v maximech naměříme 15 až 19 stupňů.

Na horách sněžení

Citelně se ochladí až v neděli po ledových mužích. Oblačnost bude proměnlivá s občasným deštěm nebo přeháňkami.

„V ranních minimech naměříme 7 až 3 stupně, odpoledne 11 až 15. Foukat by měl čerstvý vítr, takže pocitová teplota bude ještě nižší,“ uvedla Honsová.

Na vrcholcích hor by mělo dokonce sněžit. Chladný by měl být i začátek příštího týdne

Reklama

Výběr článků

Načítám