Hlavní obsah

Česko čeká příjemný prosluněný květen bez extrémů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemné počasí bez extrémů si bude ČR užívat celý květen. Alespoň to tvrdí dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Nejčastěji budou teploty kolem dvaceti a polojasno.

Článek

V neděli se čeká oblačno až polojasno, na jihozápadě jasno nebo skoro jasno, na Moravě se postupně objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 22 °C.

V pondělí bude na většině území ČR jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku opět ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou 9 až 5 °C a přes den se dočkáme až 23 °C.

Jasno a příjemné teploty do 24 °C nás budou doprovázet až do středy. Převážně oblačno by mělo být ve čtvrtek, ale teploty budou stále kolem dvaceti.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

5

„Období od 9. května do 5. června 2016 bude teplotně průměrné. První týden bude průměrný až slabě nadprůměrný, maximální denní teploty se budou pohybovat většinou od 20 do 24 °C, na konci týdne jen do 15 °C,” předpokládají meteorologové.

I druhý týden by měl být průměrný až slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem 18 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 7 °C.

Žádné extrémy se nečekají v závěru května, ani začátkem června. Teploty kolem průměru a srážek také nebude mnoho. Relativně nejvíce by mohlo pršet v týdnu od 23. do 29. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám