Hlavní obsah

Na opravované části D1 bude úsekové měření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na opravovaném úseku dálnice D1 mezi Ostrovačicemi a Kývalkou bude v sobotu namontováno úsekové měření. Během následujících dvou týdnů by mělo být spuštěno do ostrého provozu, aby umožnilo trestat neukázněné řidiče, překračující nejvyšší povolenou rychlost, která je v rekonstruovaném úseku omezena na 80 kilometrů v hodině. V pátek to uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Opravy dálnice D1 (ilustrační foto)

Článek

Úsekové meření bude na celé délce mezi kilometry 178 a 182 v obou směrech.

Nehody v uzavírkách nebo v jejich blízkosti jsou častým důvodem dopravních komplikací na nejvytíženější české dálnici. Právě na těchto citlivých místech se mají zařízení pro měření postupně objevit. Silničáři si od nového opatření slibují kromě zvýšení plynulosti provozu i zvýšení bezpečnosti lidí pracujících na opravě dálnice.

Naopak místa bez uzavírek by ani v budoucnu neměla být trvale pod dohledem radarů.

Foto: Mapy.cz

Úsekové měření na dálnici D1

ŘSD plánuje do léta pořídit dalších pět podobných zařízení, která by se postupně měla objevit na dalších opravovaných úsecích. Nyní je na D1 rozestavěno pět úseků.

Detekční kamery umí po projetí automobilu měřeným úsekem automaticky vypočítat rychlost vozidla a tyto informace předat policii a příslušným obcím s rozšířenou působností. Ty pak budou přestupky řešit s provozovatelem vozidla.

Anketa

Jak rychle nejčastěji jezdíte v úsecích dálnic, kde je omezení na 80 km/h?
dodržuju limit 80 km/h
14,8 %
jedu maximálně 90 km/h
47,3 %
90 až 100 km/h
24,7 %
100 až 120 km/h
8,2 %
více než 120 km/h
5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 474 čtenářů.

Související téma:

Reklama

Výběr článků

Načítám