Hlavní obsah

Sobotka domluví ministrům: Účast na interpelacích je bídná

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bídnou docházku členů vlády na interpelacích chce premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) řešit na jednání kabinetu. Bude prý usilovat o to, aby se účast ministrů ve Sněmovně zlepšila. Sobotka to uvedl ve čtvrtek odpoledne v rámci ústních interpelací.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Na slabou docházku ministrů se premiéra ptala poslankyně ODS Miroslava Němcová. „Už je to takový evergreen. Dává to nějaký smysl, že takhle mají vypadat interpelace?“ tepala Sobotku.

Ve čtvrtek dopoledne se totiž písemné interpelace vůbec nekonaly, jelikož nedorazil nikdo z dotazovaných ministrů.

Sobotka jí odpověděl, že chce situaci řešit. „Na jednání vlády budu s ministry mluvit o jejich účasti. U některých je opravdu bídná. Každý člen vlády si může zorganizovat svůj čas, aby tady mohl být,“ uvedl premiér.

Dodal, že je ovšem zbytečné, aby ministři ve Sněmovně seděli, když na ně zrovna žádná interpelace není. Neúčast podle něj také můžou omluvit důvody jako nemoc nebo jednání evropské rady, při kterém je ministr nezastupitelný.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslava Němcová

Při poslaneckých interpelacích mají nejhorší účast ministr financí Andrej Babiš (ANO), ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). Nejvyšší účast má naopak ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám